Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to akurat nie śląska potrawa ,ale pyszna ;-))
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Składniki
karkówkę tniemy na paseczki ok 0,5,-1 cm szer (jak na strogonova) Ja osobiście wykrawam tłuszczyk ale jak ktoś lubi to można razem z nim. przekładamy do pojemnika. Kroimy cebulę w nie za dużą kostkę dokładamy do mięsa.Wyciskamy czosnek -ile kto lubi-ja lubię dużo.wsypujemy przyprawę do gyrosa,dodajemy sól i pieprz.Zalewamy oliwą(olejem) tyle aby wszystko wymieszać -mięso ma być śliskie .Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smażyć na patelni 3-6 minut ,nie dodając już tłuszczu. Tzatziki : serek bieluch -(albo inny twarogowy naturalny bardzo dobrze zmielony) przekładamy do miski,trzemy ogórek do niego.Wyciskamy czosnek(wg upodobań) solimy i pieprzymy. Dzięki temu ,że używam serka nie muszę zlewać wody z ogórka i konsystencja jest taka bardziej jak dip niż lejąca woda. Można podawać z frytkami.ryżem,surówkami