Do góry

Dania główne Przepis na:

Gyrosik z mielonego drobiowego

Dania główne

Autor: eyes_shadow

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 433

Dodano: 10.03.2008

Odsłon: 3124

Szybkie i smaczne danie na obiadek

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać i pokroić w słupki na frytki (ja preferuje frytki ze świerzych ziemniaków, nie lubię gotowych mrożonych frytek ale wedle uznania) lub gotowe frytki usmażyć we wfrytkownicy. Jogurt przelać do miski i dodać do niego posiekany szczypior oraz sól i pieprz. Piersi przemielić przez maszynkę, dodać jajka i odpowiednio bułkę tartą, tak aby masa była w miarę scisła ale nie za sucha, dodać przyprawy i nakładać łyżką różne kształty na głęboki olej (też do frytkownicy). Usmażone wyjąć, podawać z frytkami i sosem jogurtowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 29 kwietnia 2008 widze ze ktos bardzo lubi do wszyskich pisac anonimowo a to nieladnie pani(e) anomimowy(a)-tak sie nie robi
spoko przepis

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń