Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 5606
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 478
Polecam.
Odsłon: 5606
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 478
Składniki
Płaty ryby umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek obrać i rozetrzeć na miazgę. Każdy kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę. Kapustę poszatkować, połączyć z cebulą i jabłkiem, dobrze wymieszać. Resztę oliwy zmieszać z octem winnym, solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę. Kawałki ryby smażyć na rozgrzanym ruszcie po 10 minut z każdej strony. Halibuta podawać z sałatką, frytkami i cząstkami cytryny. Danie ładnie wygląda udekorowane świeżym estragonem.