Do góry

Dania główne Przepis na:

Hamburgery

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15433

Dodano: 11.02.2009

Odsłon: 13124

Proste i szybkie.

Składniki

  • zmielona przerośnięta wołowina, 0,5 kg
  • cebula drobno posiekana, 1
  • sos worchester, 1 łyżka
  • sól, pieprz
  • olej, 100 ml
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso wymieszac z cebulą, sosem worchester, solą, pieprzem i olejem. Formowac okrągłe płaskie kotlety (na grubośc ok. 1 cm), posmarowac olejem i smażyc na patelni lub grillu. Powinny byc soczyste. Podawac z frytkami i surówką bądź w wersji amerykańskiej: na kromce białego chleba ułożyc hamburger, przybrac talarkami cebuli, keczupem, oliwkami itp. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 09 października 2009 ten burger wyglada na surowy... poza tym burger z wolowiny to beefburger, a hamburger jest z wieprzowiny :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń