Do góry

Przekąski Przepis na:

Herbaciane danie

Przekąski

Autor: jolanecia

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 906

Dodano: 18.11.2007

Odsłon: 4638

Połączenie smaków jest bardzo ciekawe. Marchewka, pomidor i zamiast przypraw herbata.

Składniki

  • pomidory, 4
  • młode marchewki, 6
  • mieszana herbata, 1 łyżeczka
  • masło, 1 łyżka
  • sól i pieprz, szczypta
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kroimy marchewkę na większe kawałki, pomidory na pół. Rozgrzewamy patelnie i topimy masło. Następnie dodajemy marchewkę i smazymy na wolnym ogniu aż będzie miękka. Potem dodajemy pomidory, chwile smarzymy. Dodajemy sól i pieprz oraz herbate i dusimy pzrze kilka minut. Podajemy z czerwonym winem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń