Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny smak! Przepis ten znalazłam w najstarszym zbiorze z przepisami mojej prababci.Wypróbowałam i... Wyszło: świetnie, słodko, kwaśne i po prostu inaczej:)
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 335
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 491
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 335
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 491
Składniki
Kwasek rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody. Herbatniki zmielić.
Utrzeć margarynę, dodać cukier, mieszając wbić jajka a następnie wsypać herbatniki. Ciągle mieszając dodawać rozpuszczony kwasek (ja lubię dość kwaśne wiec daję wszystko ale na początek proponuję próbować). Wszystko dokładnie utrzeć i smarować wafle.
Dla urozmaicenia można jedną warstwę delikatnie przełożyć powidłem tak jak widać na zdjęciu.Osobiście wolę bez udziwnień ale ten egzemplarz robiłam na specjalne zamówienie.