Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na pyszną kolację :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Podłużne bułeczki przekrawamy do połowy głębokości nożem, następnie palcami wyjmujemy trochę środka, by zrobić miejsce na dodatki.
Cebulę kroimy w kosteczkę, a pieczarki w półplasterki. Na patelni osobno podsmażamy pieczarki i cebulkę. Następnie wkładamy do bułki najpierw cebulkę, a potem pieczarki. Wkładamy parówki, a po bokach parówek wkładamy ogórka pokrojonego w plasterki.
Ser ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach i nakładamy na parówkę, starając się włożyć ser we wszystkie szczeliny. Tak przygotowane bułki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160*C na około 10-15 minut.
Przygotowujemy sałatkę: Kroimy kapustę lub sałatę w cienkie paseczki, wsypujemy do miski. Cebulę czerwoną kroimy w malutką kosteczkę. Paprykę kroimy w paseczki, a kukurydzę odcedzamy. Wszystkie składniki mieszamy w misce.
Przygotowujemy sosik czosnkowy: Mieszamy śmietanę z majonezem. Czosnek kroimy na maleńkie kawałki bądź przeciskamy przez praskę i dodajemy do majonezu ze śmietaną. Następnie doprawiamy sosik do smaku koperkiem, pietruszką i pieprzem. Dodajemy sosik do sałatki i wszystko dokładnie mieszamy.
W zależności od tego, jak duże mamy bułki, nakładamy sałatkę albo do upieczonych już hot dogów, albo, jeśli sałatka się nie mieści, osobno do miseczek. Polewamy hot dogi ketchupem. Smacznego! :)