Do góry

Przekąski Przepis na:

Hot Dogi na szybko

Przepis dnia 2008-07-14
Przekąski

Autor: Injustice

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 268

Dodano: 10.07.2008

Odsłon: 22120

Szybki i łatwy przepis na hot dogi.

Składniki

  • Bułki hot dogowe, w zależności od ilości osób
  • Parówka/kabanos, w zależności od ilości bułek
  • keczup, wg uznania
  • majonez, wg uznania
  • Sos kanapkowy, wg uznania
  • Cebulka biała i czerwona, po 1
  • ser zółty, 2 plasterki na każdego hot doga
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Podsmażyć cebulkę na patelni. Bułkę wyłożyć serem żółtym, a następnie włożyć parówkę i całość do mikrofalówki. Później sosy... :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jolkafasolka 08 stycznia 2012 ewisienko, dziękuję.
Wiem, że to nic nie warty wyrób, ale czasami chce mi się zjeść paróweczkę, za co zbieram gromy od dorosłego syna. Teraz już nie będzie mi się chciało. Dzięki za prawdziwy przepis na śliczne, różowe, błyszczące paróweczki.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 19 sierpnia 2011 "Wielki młyn, zwany wilk, to nic innego, jak profesjonalna maszynka do mięsa, zdolna przemielić wszystko i zamienić w zupełnie coś innego. Można do niego wrzucić odrąbaną głowę kury albo kilogram soczystej wołowiny, na końcu i tak będziemy mieli jednolitą masę. Dlaczego wiele zakładów woli nie ujawniać, co wpada do urządzenia? Ważne jest, jak to wygląda trafiając do sklepu.
Oficjalnie do maszyny powinno trafiać mięso drugiej i trzeciej kategorii, zawierające więcej tłuszczu, mączka sojowa lub ziemniaczana i przyprawy. Jednak to nie mięso jest głównym składnikiem parówki. Do wira wpada masa tłuszczu i wszelkiego rodzaju odpadki. Mogą to być kości, skóra, a nawet w najbardziej drastycznych przypadkach całe łby kurcząt. Młyn zmiele wszystko, także nogi, płuca czy nerki. Do zmielonej papki trafiają jeszcze przeróżne dodatki. Dla polepszenia smaku, wyglądu i konsystencji dodawane jest zwierzęce białko w proszku, polifosforan, karagen (śluz z glonów morskich), barwniki chemiczne, środki zapachowe.
Teraz czas na kutrowanie, czyli dalsze rozdrabnianie papki. Gotowa homogenizowana, jednolita masa trafia do maszyny, która nabija ją do osłonek, często wykonanych z niejadalnego celofanu. Pozostaje jeszcze wędzenie i stygnięcie. Przez dobę parówki tężeją i nabierają odpowiedniej konsystencji. Dobrze przyprawione, podgrzane i podane ze świeżym chlebkiem oraz ketchupem muszą smakować. Chyba, że producent przesadzi z kurzymi łbami. "
SMACZNEGO :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Injustice 14 listopada 2009 Jak już się ser rozleje dookoła parówki, to czas na cebulkę i dopiero na koniec sosy, żeby wyglądało estetycznie :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

shira211 26 kwietnia 2009 A gdzie ta cebulkę?? Do sosów czy na bułkę?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń