Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy dodatek do sosów, gulaszów, etc. polecam ;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 740
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1861
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 740
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1861
Składniki
Mleko w temp. pokojowej połączyć z rozbełtanym jajkiem, dodać szczyptę soli. Do mąki dodać drożdże, wlać mieszankę mleka, zagnieść ciasto.
Bułki pokroić w bardzo drobną kostkę, dodać do ciasta. ponownie mocno wyrobić masę. Odstawić w cieple na ok. 40 min.
Z ciasta wymodelować 2 średniej wielkości wałki, zagotować osoloną wodę, dusić ciasto ok. 25 min. Wyciągnąć, kroić białą, bawełnianą nicią w kromki ok. 1,5 cm grubości.