Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno ciastko zawiera 33 kcal (141 kJ)
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32665
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 346
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 235
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32665
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 346
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 235
Składniki
Białka ubić na pianę, stopniowo dodawać cukier. Płatki owsiane prażyć na maśle, aż zaczną wydzielać przyjemny zapach. Orzechy włoskie drobno posiekać. Ostudzone płatki owsiane, orzechy, sok z cytryny i drobno startą skórkę cytrynową dodać do piany i delikatnie wymieszać. Wysmarowaną tłuszczem blachę oprószyć mąką. Za pomocą 2 łyżeczek formować z ciasta kołpaczki i układać je na blasze. Piec w gorącym piekarniku, dopóki wierzchołki się nie przyrumienią. Upieczone ciastka zdjąć z blachy i odstawić do wystudzenia.