Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno ciastko zawiera 33 kcal (141 kJ)
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 135
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 271
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1790
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 296
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 135
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 271
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1790
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 296
Składniki
Białka ubić na pianę, stopniowo dodawać cukier. Płatki owsiane prażyć na maśle, aż zaczną wydzielać przyjemny zapach. Orzechy włoskie drobno posiekać. Ostudzone płatki owsiane, orzechy, sok z cytryny i drobno startą skórkę cytrynową dodać do piany i delikatnie wymieszać. Wysmarowaną tłuszczem blachę oprószyć mąką. Za pomocą 2 łyżeczek formować z ciasta kołpaczki i układać je na blasze. Piec w gorącym piekarniku, dopóki wierzchołki się nie przyrumienią. Upieczone ciastka zdjąć z blachy i odstawić do wystudzenia.