Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowe, smaczne i aromatyczne ciasto naleśnikowe z nutą wanilii i kokosa. Tak przygotowane naleśniki są delikatne i puszyste.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 33
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1347
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 33
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1347
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Mąkę przesiać do miseczki, dodać ciepłe, ale nie gorące mleko wymieszane z cukrem trzcinowym*, wbić jajko, dodać ziarenka wanilii, olej kokosowy i szczyptę soli. Wszystko zmiksować i odstawić na około 0,5 godziny, aby ciasto trochę "popracowało" i nabrało aromatu. * Jeśli wolimy jeszcze słodsze ciasto, możemy użyć większej ilości cukru.
Następnie do ciasta wlać wolę mineralną i wymieszać. Smażyć z obu stron na patelni do naleśników delikatnie wysmarowanej olejem kokosowym. Naleśniki posmarować ulubionymi dodatkami - miodem, dżemem lub słodkim serkiem. Życzę smacznego! :)