Do góry

Desery Przepis na:

Idealny biszkopt

Desery

Autor: Aisab1982

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 75

Dodano: 26.11.2008

Odsłon: 5583

Biszkopt który każdemu się uda.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oddzielić białko i ubijać z niego pianę. Stopniowo dodawać żółtka , cukier. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i dodawać po łyżce aż do uzyskania pulchnej masy. Piec w temperaturze 150 st. przez 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Aisab1982 10 czerwca 2009 Zgadza się na tort najlepiej upiec 3 placki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 09 czerwca 2009 To chyba dość mała porcja, co? Na jaka tortownicę? Gdybym chciała do owoców, to ok, ale na tort musiałabym zrobić ze 3 razy tyle, tak?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

naomi1901 02 czerwca 2009 jestem prawdopodobnie dobrym kucharzem- jednak biszkopt to moja pieta achillesowa- sprawdze przepis na biszkopt bo jest mi bardzo potrzebny-pozdrawiam naomi 1901

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zuzi 10 grudnia 2008 Robie dokładnie tak samo biszkopt-(ile jajek to tyle samo łyżek cukru i mąki) i zawsze się uda! Ten przepis jest niezawodny.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń