Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, ciężki, zwarty sernik. Odmiana od lekkich, puszystych, pieczonych w kąpieli wodnej. Słodki z aromatem gruszek i imbiru. Polecam :-)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 30
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1338
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 30
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1338
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Spód: Herbatniki zmielić w malakserze na sypki piasek. Masło stopić i wymieszać z ciastkami. Tortownicę (21cm) wysmarować tłuszczem i wyłożyć masą ciasteczkową, ugnieść i wstawić do lodówki.
Masa serowa: Twaróg zmielić co najmniej 2 razy. Wszystkie składniki zmiksować do ich połączenia. Wylać na ciasteczkowy spód. Gruszki obrać, wydrążyć i pokroić w ósemki. Wciskać je w masę tak aby jak najmniej wystawały i się nie przypiekły.
Piec w temp. 180 stopni ok. 60 - 70 min. Smacznego :-)