Do góry

Dania główne Przepis na:

INDYK W MIGDALACH

Dania główne

Autor: kucka2008

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 3221

Dodano: 20.04.2008

Odsłon: 1900

CIEKAWY SPOSOB NA DROB

Składniki

  • SZNYCLE Z INDYKA, 4 SZT
  • CHIPSY ZIEMNIACZANE, 10 DAG
  • PLATKI MIGDALOWE, 5 DAG
  • maka, 2 LYZKI
  • jajka, 2 SZT
  • sol
  • pieprz
  • olej
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Chipsy ziemniaczane rozkrusz, wymieszaj z płatkami migdałów. Mięso umyj, osusz, lekko rozbij tłuczkiem. Przypraw solą i pieprzem, odstaw pod przykryciem na 30 min. Sznycle obtocz w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na końcu w panierce z migdałów i chipsów. Smaż na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

katka1401 22 października 2008 zrobiłam - wyszło fajnie, trzeba tylko indyka pokroić w cienkie paski i "utłuc" smacznego

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń