Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk w winnych jabłkach :D

Dania główne

Autor: Tangerinka

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1319

Dodano: 29.04.2009

Odsłon: 2034

pycha :D

Składniki

  • 1/2 kg piersi indyczej
  • 3 nieduże jabłka szara reneta (albo inne kwaśne)
  • 1 cebula
  • 1 kieliszek dobrego białego wytrawnego wina
  • majeranek, sól, pieprz
  • sklarowane masło do obsmażenia/ duszenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso opłukac, obrać z błon, pokroić na nieduże kawałki. Obsmazyć na maśle przez kilka minut, dodać pokrojoną w 16-stki cebulę. Dusić przez ok. 5 minut. Posolić, popieprzyć. Wrzucić obrane, pokrojone w ósemki jabłka, wlać wino, posypac majerankiem, Poddusić tak, aby jabłka były na wpół miekkie.

  2. Podawać z ziemniakami puree albo z bagietką.

  3. Smacznego :D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń