Do góry

Desery Przepis na:

Islandzkie nalesniki(Ponnukokkur)

Desery

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 18.04.2009

Odsłon: 1274

Sekretem islandzkich nalesnikow jest to , iz ciasto robimy znacznie rzadsze niz normalnie, a smazac je uzywamy niewielkiej ilosci ciasta tak aby byly cieniutkie niczym papier...przepyszne z kremem bananowym i sosem czekoladowym. Jako ciekawostke podam jeszcze, ze usmazone nalesniki mozemy przechowywac w lodowce przez tydzien.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Maslo rozpuszczamy na malym ogniu, make miksujemy z mlekiem, wrzucamy jajka, a na samym koncu cukier i rozpuszczone maslo.

  2. Smazymy cieniutkie nalesniki, kiedy wystygna, pojedyncze placki posypujemy cukrem i zwijamy w ruloniki.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń