Do góry

Desery Przepis na:

JABLECZNIK

Desery

Autor: linusia

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 377

Dodano: 07.07.2008

Odsłon: 4094

chrupiace ciasto z jablkami

Składniki

  • maka, 2,5 szklanki
  • cukier, 0,5 szkalnki
  • margaryna, 20 dag
  • jajko, 1
  • proszek do pieczenia, lyzeczka
  • ocet, 1,5 lyzki
  • jablka, okolo 2kg moze byc mniej
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1) wszystkie skaldnik zagniesc (z wyjatkiem jablek) 2) ciasto podzielic na pol jedna polowa wylozyc blache 9wczescniej wylozona papierem do pieczenia 3)starte na duzych okach i odcisniete z soku jablka wylozyc na cisto (mozna dodac cynamon i cukier do smaku) 4) druga polowa cista przykryc jablka PIEC OKOLO 60 MIN W TEMPEREATURZE 180 STOPNI

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bimbaleczka20 30 stycznia 2010 Witam.Ciasto naprawde latwo sie robi i jest pychaaa:) to moje pierwsze upieczone ciasto(nie potrafie piec ciast) i nie wyszedl zakalec. Goraco polecam przepisik i dziekuje:))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń