Do góry

Desery Przepis na:

jabłecznik

Desery

Autor: becia76

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 14

Dodano: 20.11.2008

Odsłon: 3033

dużo i smacznie(duża blacha)

Składniki

  • 4 szklanki mąki
  • 6 żóltek
  • 1 szklanka cukru pudru (może być zwykły)
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 40 dkg margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cukier wanilinowy
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto na kruche.Włożyć do lodówki na 1 godz.W tym czasie obrać 1,5 kg jabłek, pokroić je w kostkę lub jak ktoś chce zetrzeć na tarce.Dodać cukru do smaku , aromat np. szarlotkowy, łyżkę mąki kartoflanej, 2 garstki rodzynek i wszystko wymieszać razem.Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkowa . Jedną część ciasta położyć na dużej blasze , wyłożyć jabłka i przykryć drugą częścią.Piec w temp. 200st. około 75 minut.SMACZNEGO!!!!!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń