Do góry

Desery Przepis na:

jablecznik

Desery

Autor: kaska333

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 222

Dodano: 31.08.2009

Odsłon: 6625

slinka cieknie...

Składniki

  • 3 szkl mąki, 2 łyżki śmietany
  • 2 jajka, 3/4 szkl cukru
  • 1/2 k. masła lub margaryny, 6 jabłek duzych
  • cynamon, c. puder
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. z mąki, cukru, smietany i masla zagniesc ciasto kruche podzielic na dwie czesci , jedna czesc wykleic srednia blaszke a druga schlodzic w lodowce, jablka obrac i zetrzec na tarce lub pokroic w male czastki wylozyc na blaszke, jablka posypac cynamonem i lekko cukrem pudrem. druga czesc ciasta rozwalkowac i przykryc jablka, lub zetrzec ciasto na tarce (jak kto woli), piec w piekarniku ok 50 min w 180 st., smacznego

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 01 września 2009 klasycznie i pysznie, pewnie że cieknie ślinka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń