Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 49
Smak wiosny!
Odsłon: 691
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 683
Szybka i smaczna
Odsłon: 11243
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 305
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 49
Smak wiosny!
Odsłon: 691
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 683
Szybka i smaczna
Odsłon: 11243
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 305
Składniki
mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia dodać margarynę i posiekać.Dodać 3/4 cukru,cukier waniliowy,jajka,śmietanę i zarobić kruche ciasto.3/4 ciasta rozwałkować i wyłożyć na blaszkę,posypać go bułką tartą
Jabłka obrać,zetrzeć na tarce jarzynowej,jeżeli mają dużo soku to go trochę odcisnąć,dodać resztę cukru i 2-3 łyżek bułki tartej.Wyłożyć na blaszkę
Resztę ciasta rozwałkować i przykryć nim jabłka.Ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach.Upiec na jasno złoty kolor w temp.180-200 stopni.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem