Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik bez tłuszczu

Desery

Autor: azymut5

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 116

Dodano: 20.05.2009

Odsłon: 16817

Tanie, łsmaczne i łatwe do przygotowania

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka pokroić w drobną kostkę, dodać rodzynki, pokrojone orzechy (nie mlete) oraz cukier. Wymieszać i odstawić na minimum 1 godzinę aż jabłka puszczą sok. Soku nie odlewać.

  2. W garnuszku lekko ubić całe jajka i wlać do jabłek. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Wszystkie składniki dobrze wymieszać.

  3. Ciasto wlać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp. 180 st. C.

  4. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem lub popisać rozpuszczoną gorzką czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Krystyn44 12 listopada 2009 Przepis wypróbowałam. Ciasto jest bardzo smaczne i proste. Teraz dodam trochę cynamony.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń