Do góry

Desery Przepis na:

jabłecznik biszkoptowy

Desery

Autor: ursza50

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 07.10.2009

Odsłon: 2250

łatwe, szybkie, bez tłuszczu a przede wszystkim smaczne

Składniki

  • mąka tortowa, 20 dag
  • cukier, 25 dag
  • jajka (zależy od wielkości), 4-5 szt
  • jabłka, 70 dag
  • płatki migdałowe do posypania
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Utrzeć jajka z cukrem do białości (mikserem), dodać mąkę. Obrać jabłka i pokroić w ósemki.

  2. Ułożyć jabłka w posmarowanej i wysypanej bułką tortownicy i zalać ciastem. Posypać płatkami migdałowymi. Piec w temp.200 stopni C ok.35-40 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń