Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowy, aromatyczny jabłecznik w sam raz na jesienne popołudnia i poranki! :)
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 422
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 150
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22787
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 5338
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 422
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 150
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22787
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 5338
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować do miękkości.
Od ugotowanej kaszy odłożyć 2 łyżki, a resztę zblendować z połową banana.
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach), po czym wymieszać z cynamonem.
Do formy przełożyć warstwę kaszy, a na nią warstwę jabłek.
Zapiec to przez około 15 minut w temperaturze 185 stopni.
Drugą połowę banana zblendować z pozostałymi 2 łyżkami kaszy, a następnie wymieszać z amarantusem.
Wyciągnąć formę z piekarnika i nałożyć na wierzch ostatnią warstwę.
Całość zapiekać kolejne 15 minut.