Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik z bezą

Desery

Autor: Agas28

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 39

Dodano: 20.09.2009

Odsłon: 2462

Amatorom jabłeczników na pewno będzie smakował:-)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem,dodac margarynę,cukier,żółtka(z białek ubic pianę),śmietanę i zagnieść kruche ciasto. Gotowe włożyć do lodówki.

  2. Obrane jabłka zetrzeć i podsmażyć w garnku.Dodać cynamon,cukier waniliowy i jeśli jabłka są kwaśne dodać trochę cukru.

  3. Na blaszce wyłożyć 2/3 kruchego ciasta.Na to dajemy jabłka i na samym końcu ubitą pianę z białek.Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta.

  4. Piec ok.50min w temp.200st.C. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń