Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik z budyniem

Desery

Autor: pAuLa20

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 6

Dodano: 30.07.2008

Odsłon: 4129

pychotka...:)

Składniki

  • 500g mąki, 2żółtka+1całe jajko, 1 margaryna, 2 łyżki smalcu, 2 łyżki śmietany, 2 łyżki oleju, 1 łyżka octu, 1 szklanka c
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki połączyc i wyrobić ciasto i podzielić na dwie części.3 budynie śmietankowe zagotować w 1 litrze mleka. Jedną część ciasta wyłożyć na blachę. Ułożyć na tym jabłka (ok 1 słoik jabłek zmieszać wcześniej z 2 łyżkami bułki tartej lub kaszy manny) Wylać na jabłka ugotowane budynie i zetrzeć na całość druga część ciasta. Piec 50 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

betaww 04 kwietnia 2009 A GDZIE CUKIER? FAJNY PRZEPIS TYLKO BĘDZIE CHYBA NIESŁODKI

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń