Do góry

Desery Przepis na:

JABŁECZNIK Z BUDYNIEM

Desery

Autor: Agas28

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 39

Dodano: 29.08.2009

Odsłon: 3657

łatwe do zrobienia i bardzo smaczne:-) U mnie w domu się nim zajadamy:-D

Składniki

  • CIASTO:
  • 1/2kg mąki
  • 1kostka margaryny
  • 1 szkl.cukru,1cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • MASA BUDYNIOWA:
  • 1litr mleka
  • 2 budynie śmietankowe
  • PONADTO:
  • jabłka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.Podzielić na 2 części.

  2. Obrane jabłka zetrzeć na tarce.Odcisnąć z nadmiaru soku.

  3. Budynie ugotować według przepisu.

  4. Wyłożyć na blaszkę jedną część ciasta,nanieść jabłka,na jabłka wylać gorący budyń i przykryć startą na tarce drugą częścią ciasta(najlepiej wcześniej włożyć ją do zamrażalnika).

  5. Piec ok.45min w temp.180st.C

  6. SMACZNEGO!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agatkaaa 28 stycznia 2010 Bardzo łatwy w zrobieniu i przepyszny, zwłaszcza jeszcze ciepły :) Pozdrawiam i dziękuję za przepis ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olala 01 września 2009 Właśnie go wczoraj zrobiłam. Jest super!! Dzięki za fajny przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Agas28 31 sierpnia 2009 Polecam bo ciacho jest naprawdę pyszne!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń