Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik z budyniem

Desery

Autor: andzia1978

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 3

Dodano: 03.01.2010

Odsłon: 991

smaczne

Składniki

  • 5jaj
  • niepełna szklanka cukru
  • 2szklanki mąki przennej
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • kostka margaryny kasi
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 budynie waniliowe (3/4 litra ) bez cukru lub 6 malych
  • 1 litr mleka
  • 1kg jabłek ,cynamon ,4 łyżki cukru
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. utrzeć margarynę z cukrem dodać po 1jajku ,czubatą łyżkę mąki przennej na przemian ucierając .Na koniec wsypać proszek mąkę ziemniaczaną i resztę przennej budyń ugotować jabłka pokroić na kawałki

  2. połowe ciasta rozsmarować na blasze ,ułożyć jabłka posypać cynamonem na jabłka rozlać gorący budyń i przykryć resztą ciasta piec ok 40 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń