Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dopóki mam jabłka prażone z słoikach to je używam, później robię jak w przepisie :))
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 105
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 242
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 105
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 242
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Składniki
nożem posiekać margarynę z mąką, dodać żółtka i proszek do pieczenia, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać cukier, cynamon i wymieszać. Białka ubić, dodać cukier i suchy kisiel.
Blachę wyłożyć papierem pergaminowym. Na blachę wyłożyć jedną część ciasta, następnie masę jabłkową na nią ubitą pianę, a na wierzchu zetrzeć na tarce o dużych oczkach drugą część ciasta. Piec w 180 stopniach 1 godz. Smacznego