Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka mrożone

Desery

Autor: Timniam

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 34

Dodano: 23.10.2008

Odsłon: 1470

Pyszne jak wszystkie dania , które mam :]

Składniki

  • jabłka, 4
  • małe porcje lodów waniljowych, 4
  • porzeczki czerwone, 5 dkg
  • śmietanka kremowa, 120 ml
  • cukier do śmietanki, 2 dkg
  • woda, 0,5 l
  • cukier kryształ, 6-8 dkg
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, ugotować w syropie, wystudzić. Następnie jabłka napełnić lodami, ułożyć na szklanych talerzykach, udekorować bitą śmietaną z cukrem. Posypać opłukanymi i oczyszczonymi porzeczkami. Zaraz podawać. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń