Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deserek na ciepło.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 164
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 164
Składniki
Orzechy zmielić, wymieszać z cukrem pudrem. Jabłka umyć, ściąć wierzchy, dokładnie usunąć gniazda nasienne, lekko wydrążyć miąższ. Białka ubić na sztywną pianę, dodać orzechy z cukrem, wymieszać. Jabłka napełnić masą orzechową (u mnie do jednego jabłka weszły 3 łyżeczki masy). Owoce przykryć ściętymi wierzchami. Wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika (180 st).
Smacznego.