Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 168
Polecam.
Odsłon: 838
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 118
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9239
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 168
Polecam.
Odsłon: 838
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 118
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9239
Składniki
Jabłka umyć i przekroić na pół (od ogonka do kwiatu). Wydrążyć gniazda nasienne. W uzyskane otwory wsypać troszkę cukru, i nałożyć dżem. Wstawić do piekarnika na około 15 min na 150 st. W między czasie robimy kruszonkę - roztopić na patelni masło, dodać resztę cukru, i też roztopić, dodać mąkę. Wymieszać na jednolita masę, ale nie rumienić (coś na kształt białej zasmarzki). Przestudzić troszkę. Wyjąć jabłka z piekarnika i posypać kruszonką z patelni. Wstawić znów do piekarnika i piec aż kruszonka się zrumieni. Wyjąć i zajadać się na ciepło lub na zimno :). Smacznego.