Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka w cieście

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20663

Dodano: 08.04.2009

Odsłon: 3497

Pyszna propozycja na lekką przekąskę albo letni podwieczorek.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, dodać żółtka i mleko, wymieszać na jednolitą masę. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta delikatnie mieszając. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

  2. Jabłka obrać, pokroić w plastry i usunąć gniazda nasienne, maczając w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać posypane cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń