Do góry

Dania główne Przepis na:

Jabłka w cieście

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 23.04.2009

Odsłon: 5137

Tradycyjne placuszki z domieszka przypraw. Zasmakuj:)

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić.

  2. Do mąki dodać żółtka jajek, szczyptę soli, cukier i taką ilość wody, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany.

  3. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta delikatnie mieszając.

  4. Przygotowane jabłka maczać w cieście, posypać płatkami migdałowymi i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor po obu stronach.

  5. Podawać oprószone cynamonem. Można serwować z dżemem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monikot 03 maja 2010 Właśnie zrobiłam,są pyszne,chyba nie będę mogła się nimi najeść

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń