Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka w ciescie

Desery

Autor: anulka23

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 32

Dodano: 01.06.2009

Odsłon: 691

,,chrupiące''''

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obrac,pokroic na ósemki i usunąc gniazda.Skropic sokiem z cytryny.Jajka roztrzepac ze szczyptą soli syopniowo dodawac mąkę oraz wino(można użyc mleka)i aromat waniliowy.Ciasto dokładnie wymieszac aż bedzie gładkie.Jabłka zanurzac w ciescieI kłasc na gorący olej.Piec nz złoty kolor.Posypac cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń