Do góry

Przekąski Przepis na:

Jabłka w cieście

Przekąski

Autor: domena

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 3643

Dodano: 03.12.2007

Odsłon: 14150

Jabłka w cieście,czyli tak zwane racuchy.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka pokroić w dość grube plasterki. Jajka razem z mąką i cukrem rozmieszać. Na patelni rozgrzać olej. Każdy plasterek jabłka maczać w cieście i kłaść na olej. Smażyć ok 4 minut z jednej strony. Gotowe i ciepłe racuchy posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kitka 22 stycznia 2009 Hmm....zapomnijmy na chwilke ze skladniki nie pokrywaja sie z opisem przygotowania. Ale co to jest na zdjeciu??? Wyglada jak kawalki kukurydzy? Ale na pewno nie plasterki jablek....

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń