Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 80
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 167
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 429
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 261
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 80
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 167
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 429
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 261
Składniki
Obrane jabłka pokroić na cieniutkie plasterki.
Ciasto: Jajka rozkłócić , dodać pozostałe składniki ( bez jabłek) i zmiksować . Dodać tyle mleka aby ciasto miało gęstość kwaśnej śmietany. Dodać jabłka i wymieszać.
Smażymy na rozgrzanym maśle małe placki nabierając plasterki jabłek oraz niewielką ilość ciasta - smazymy zrecz jasna z obu stron.
Gotowe plcuszki można podawać z cukrem pudrem lub miodem - smacznego.