Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka w cieście kokosowym

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 15.04.2009

Odsłon: 6717

Wspaniały, prosty do przygotowania deser, który zachwyci wszystkich miłośników smaku jabłek. Tym razem ten popularny polski owoc otulony został kokosowym ciastem, który nadaje mu wyborny smak, a naszemu podniebieniu dostarcza niesamowitych doznań.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić. Do mąki dodać żółtka jajek, szczyptę soli, cukier i taką ilość wody, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta delikatnie mieszając.

  2. Przygotowane jabłka maczać najpierw w cukrze wymieszanym z cynamonem, następnie w cieście, posypać płatkami kokosowymi i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor po obu stronach. Podawać oprószone cynamonem. Można serwować z dżemem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń