Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to smaczny deser który można przyrządzić w 30 - 40 min.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 399
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 40
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 399
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 40
Składniki
Odkrawam górę jabłek tak aby wyszło coś w rodzaju czepka, wyciągam zawartość jabłka łyżeczką tak aby została skóra a w środku mniej więcej 2 - 3 cm grubości zawartości jabłka żeby jabłko nie była za miękka i się nie rozpadało.
Wlewam jogurt naturalny do miseczki i rozrabiam z cynamonem mieszam aż do osiągnięcia słodkawego smaku można dodać cukru, wstawiam na 5 min. do lodówki. Wlewam do przygotowanego jabłka nadzienie tak aby się nie wylało i przykrywam czepkiem.
Przygotowane jabłka wkładam do lodówki na 10 -15 min. Podczas gdy jabłka są w lodówce Roztapaim czekoladę w garnku.
Wyciągam jabłka z lodówki i polewam je roztopioną czekoladą. Można podać z lodami. Smacznego..; )