Do góry

Śniadania Przepis na:

Jabłka zapiekane w cieście z cynamonem

Śniadania

Autor: gabi_mniammniam

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 355

Dodano: 23.05.2010

Odsłon: 9845

Jabłka można zastąpić innymi owocami i tak wykonać ananasy zapiekane w cieście, brzoskwinie zapiekane w cieście, banany zapiekane w cieście itp.

Składniki

  • mąka, 1 ½ szklanki
  • mleko, 2 szklanki
  • jajko, 1 lub 2 sztuki
  • cukier, 2 łyżki
  • jabłka, 2 małe
  • cynamon
  • cukier puder
  • olej
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę , mleko, jajko i cukier zmiksować na jednolite, gęste ciasto.

  2. Jabłka obrać i pokroić w okrągłe plastry.

  3. Kawałki jabłek zamaczając w gęstym cieście kłaść na rozgrzanej patelni.

  4. Smażyć do złocistego koloru z obu stron. Przed podaniem posypać cynamonem i cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń