Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, pożywna i rozgrzewająca owsianka z jabłkiem.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 159
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 207
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 159
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 207
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
Rodzynki zalewam wrzątkiem. Jabłko obieram i kroję. Mieszam z makiem, cynamonem, szczyptą soli i cukrem. Rozpuszczam masło na patelni. Wrzucam jabłka. Podgrzewam, karmelizuję, rozmiękczam. Płatki, otręby, część rodzynków i len solę, mieszam i gotuję na mleku. Czekam, aż owsianka zacznie bulgotać i gęstnieć. Maksymalnie zmniejszam moc palnika i czekam. Kilka chwil. Zdejmuję rondel z palnika i dodaję miód. I odrobinę cynamonu. Przekładam do miski. Na wierzchu układam jabłka, pozostałe odcedzone rodzynki. Posypuję jeszcze trochę makiem. Dodaję migdały.