Do góry

Desery Przepis na:

Jabłkowo-cynamonowe ciasto z orzechami i migdałami

Desery

Autor: asia25

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 990

Dodano: 07.02.2008

Odsłon: 1526

pychotka

Składniki

  • jedna szklanka cukru,4 jajka,2 szklanki maki,lyzeczka sody,3 lyzeczki cynamonu,5 jablek,2/3 szklanki oleju,10 dag posiekanych o,
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ubić mikserem ze szklanką cukru. 2. Przesianą mąkę połączoną z sodą, proszkiem i cynamonem dodawać powoli do jajek ubitych z cukrem. Miksować na wolnych obrotach. 3. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłka, olej, orzechy oraz migdały. Wymieszać łyżką. 4. Ciasto przelać do natłuszczonej tortownicy, piec w 180 stopniach ok. 50 minut. 5. Ciasto zawsze się udaje, pięknie pachnie podczas pieczenia. Najbardziej lubię na ciepło, z filiżanką herbaty cynamonowej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń