Do góry

Desery Przepis na:

Jabłkowo-orzechowe ciasto

Desery

Autor: schakira

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 363

Dodano: 29.11.2009

Odsłon: 11995

Bardzo szybkie w wykonaniu i bez dodatku tłuszczu...!!!

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem i cynamonem, odstawić na 1h. Wszystkie składniki łącznie z jabłkami wymieszać- ja dodałam jeszcze pół szklanki soku z truskawek, bo jabłka puściły za mało soku. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną lub wyłożoną pergaminem blachę (ja użyłam blachy o rozmiarach 20><30) i piekłam przez 15 min w 170C i kolejne 15 min w 150C-razem 30 min. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 20 marca 2012 Bardzo się cieszę,że znalazłam twoje ciasto bez tłuszczu - upiekę na święta. Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 24 stycznia 2010 Witam, w przepisie jest podane: szklanka bakalii !!!!! a jakich to już do wyboru, szklanka orzechów lub bakalii mieszanych..........trzeba uważnie czytać przepisy, pozdrawiam.;)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

misia12 22 stycznia 2010 Chciałabym wypróbowac te pyszne ciacho,ale nie ma podanych orzechów w przepisie,pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

misia12 22 stycznia 2010 Proszę podać ile orzechów bo nie ma w przepisie,pozdrawiam,chciałabym spróbować wyglada pysznie;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

brygidaaa 10 grudnia 2009 prawie dwie godziny pieczenia ale wyszło :)))))))) Tylko moje wyszło jak murzynek nie wiem czemu :)) jeśli chodzi o smak to jest bardzo dobre ale za słodkie jak dla mnie następnym razem dam mnie cukru i złamie smak odrobiną soku z cytryny i skurką z pomarańczy

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

brygidaaa 10 grudnia 2009 Właśnie wstawiłam twoje ciasto do prodiża :)) Teraz sie głośno modle zeby sie udało tylko gęste wyszło tak ma być ?? Z resztą juz i tak po fakcie i oby się udało :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 02 grudnia 2009 Myślę że tak, w końcu nasze prababki nie posiadały cudów teraźniejszej techniki i też wypiekały ciasta i chleby, które były o niebo lepsze w smaku, mimo iż pieczone w tzw. piecach chlebowych. Udanego wypieku życzę i pozdrawiam.;)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

brygidaaa 01 grudnia 2009 mam pytanie czy to ciasto wyszło by mi w prodizu ?? gdyz nie mam jeszcze gotowej kuchni a bardzo chciałabym je zrobić Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń