Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane jabłuszka kaparowe otoczone wołowiną podane z chipsem ziemniaczanym i gorgonzolą to ciekawa przystawka na gorąco.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 12
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 12
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Mięso wyrabiamy z przyprawami. Jabłuszka kaparowe otaczamy mięsem tak by ogonki były widoczne. Tak przygotowane jabłuszka obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju rzepakowym ze wszystkich stron. Ziemniaka kroimy za pomocą noża karbowanego. Aby powstała kratka należy po każdym cięciu obrócić ziemniaka o 90 stopni i dopiero wtedy kroić następny cienki plasterek. Pokrojone w plasterki ziemniaki smażymy na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zrumienią. Lekko solimy i pieprzymy do smaku. Kładziemy po jednym chipsie na każdym usmażonym jabłuszku kawałku sera ozdabiamy natką pietruszki lub szczypiorkiem.