Do góry

Dania główne Przepis na:

JAGNIĘ Z CURRY

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15446

Dodano: 11.10.2009

Odsłon: 1196

Po prostu pyszne.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroic na kotlety i rozbic (lub pokroic w paski).

  2. Na rozgrzane masło włożyc mięso, cebulę, seler, podsmażyc przez ok. 10 miut.

  3. Oprószyc mąką i smażyc kolejne 5 minut.

  4. Dodac sos pomidorowy, rosół, jogurt i przyprawy. Zmniejszyc ogień i gotowac przez 30-40 minut, do miękkości mięsa.

  5. Podawa z makaronem lub ryżem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń