Do góry

Desery Przepis na:

Jagodowe poduszeczki

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20663

Dodano: 19.03.2009

Odsłon: 2739

Pyszne ciacha :)

Składniki

  • mrożonego ciasta francuskiego, 50 dkg
  • mrożonych jagód, 20 dkg
  • jajko, 1
  • białko, 1
  • cukru pudru, 3 łyżeczki
  • kisiel wiśniowy
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto rozmroź, rozwałkuj, pokrój na równą kostkę o boku 10 cm.

  2. Dwa białka ubij na sztywno z cukrem pudrem, wymieszaj proszkiem kisielowym i z jagodami . Po porcji masy układaj na środku każdego kwadrata.

  3. Wszystkie cztery rogi zagnij do środka i mocno zalep. Poduszeczki ułóż na wyłożonej pergaminem blasze. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Piecz ok. 20 min w temp. 200°C.

  4. Przed podaniem udekoruj miętą , oprósz cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń