Do góry

Przekąski Przepis na:

JAJA FASZEROWANE

Przekąski

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15424

Dodano: 23.08.2009

Odsłon: 12847

Śniadanko inne niż zawsze.

Składniki

  • jaja ugotowane na twardo, 4
  • masło, 1 łyżka
  • sól, pieprz kolorowy mielony do smaku
  • szczypta granulowanego czosnku
  • bazylia lub natka pietruszki
  • W bogatszej wersji można dodac pieczarki lub szynkę.
  • Bułka tarta
  • olej lub masło do smażenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jaja w skorupkach przepołowic wzdłuż ostrym nożem. Uważac, by nie zepsuc skorupek. Wyjąc białko z żółtkiem, rozdrobnic widelcem. Dodac przyprawy, wymieszac. By masa była bardziej zwarta dodac masło. Masą napełnic skorupki, górną częśc panierowac w bułce tartej, odwrócic i smażyc na złoto. Podawac gorące. Smacznego.

  2. Jeśli chcemy dodac pieczarki, to powinny byc wcześniej usmażone lub zblanszowane. Zarówno grzybki, jak szynka powinny byc drobno pokrojone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elima 11 listopada 2009 Super pomysł:) Przygotowanie śniadania trochę dłużej trwało ale było warto poczekać.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

martaaapl 23 sierpnia 2009 hihihi w dziecinstwie robilam takie jajka rodzica na sniadanie niespodzianke :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń