Do góry

Przekąski Przepis na:

JAJA MIMOZA

Przepis dnia 2009-04-12
Przekąski

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15422

Dodano: 01.02.2009

Odsłon: 9053

Bardzo łatwe.

Składniki

  • jaja ugotowanych na twardo, 6
  • szczyporek
  • bazylia (śwież lub suszona)
  • sól, pieprz (świetnie pasuje kolorowy świeżo mielony)
  • majonez, 250 ml
  • pomidory, 2
  • sałata
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrane jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka. Żółtka z dwóch jaj zostawić do przybrania, pozostałe rozetrzeć z pokrajanym szczypiorkiem, bazylią, dodawać majonez, przyprawić do smaku. Napełnić masą połówki jaj.

  2. Na półmisku ułożyć liście sałaty, plastry pomidorów, na każdym z nich położyć faszerowane jajko. Posypać rozkruszonymi żóltkami. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń