Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Obrane jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka. Żółtka z dwóch jaj zostawić do przybrania, pozostałe rozetrzeć z pokrajanym szczypiorkiem, bazylią, dodawać majonez, przyprawić do smaku. Napełnić masą połówki jaj.
Na półmisku ułożyć liście sałaty, plastry pomidorów, na każdym z nich położyć faszerowane jajko. Posypać rozkruszonymi żóltkami. Smacznego.