Do góry

Przekąski Przepis na:

Jaja na rzeżusze

Przepis dnia 2008-03-23
Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 21.03.2008

Odsłon: 7730

Potrawa na Wielkanoc.

Składniki

  • 8 jajek
  • 3 łyżki majonezu dekoracyjnego
  • łyżka masła
  • mała cebulka
  • 6 pieczarek
  • natka
  • 3 oliwki faszerowane papryką
  • łyżeczka kawioru
  • 6 kaparów
  • sól, pieprz
  • paryka
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać, pokroić na połówki, ostrożnie wybrać żółtka. Dwa żótka odłożyć, resztę utrzeć z majonezem. Przyprawić solą i pieprzem. Masę umieścić w szprycy. Napełnić nią połowę jajek. Udekorować kawiorem i kaparami. Rrzeżuchę przełożyć na półmisek na nim ustawić jajka. Ochłodzić. Posiekać cebulę i pieczarki, przesmażyć na maśle. Przyprawić solą i pieprzem. Przestudzić, zmiksować z odłożonymi żółtkami. Dodać łyżeczkę posiekanej natki. Masą napełnić pozostałe połówki białek, ułożyć na posłaniu z rzezuchy obok wcześniej przygotowanych jajek. Udekorować listkami natki i plasterkami oliwek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń