Do góry

Przekąski Przepis na:

JAJA W GALARECIE

Przekąski

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15444

Dodano: 01.02.2009

Odsłon: 5251

Bardzo łatwe i smaczne.

Składniki

  • Jaja
  • szynka, pieczarki drobno posiekane
  • żelatyna rozpuszczona w bulionie
  • pomidor, posiekane żółtko, rzodkiewka i sałata do przybrania
  • zielona natka pietruszki
  • sól
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowaną żelatynę ostudzić. Przelać połowę do dużej formy lub kilku małych pojedynczych (tylu ile jest jaj). Zostawić do stężenia.

  2. Jaja wbijać kolejno na dziurkowaną łyżkę, zanurzoną w gorącej wodzie. Gdy białko się zetnie przełożyć do formy na galaretę.

  3. Obsypać szynką, grzybami, natką pietruszki, zalać resztą żelatyny. Zostawić do zastygnięcia.

  4. Przed podaniem wyłożyć galaretę na liśćie zielonej sałaty, przybrać plastrami pomidora, posiekanym żółtkiem i rzodkiewką. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

haber 24 listopada 2010 Fajnie wygląda,proste w wykonaniu i na pewno smaczne. Powiedz z czego robisz ten bulion; czyżby kostka rosołowa wołowa lub z kury rozpuszczona w wodzie?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń