Do góry

Dania główne Przepis na:

Jaja w sosie koperkowym.

Dania główne

Autor: Udziec

Przepisów i artykułów: 187 Ocena: 4185

Dodano: 03.02.2014

Odsłon: 1706

Smak i zapach wiosny i lata,polecam coś innego dla odmiany na obiad:)

Składniki

  • 9 jajek
  • duży pęczek koperku
  • 2 kostki rosołowe
  • 3 łyżki mąki
  • śmietana 18% ,mały kubek
  • około 1,5l wody
  • łyżka masła
  • sól morska,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę,wrzucić 2 kostki rosołowe.
    Osobno roztrzepać w wodzie mąkę i wlać do gotującego się rosołku.
    Mieszać do zagotowania by nie zrobiły się grudki.
    Kubek śmietany zaprawić sosem i wlać do gotującego się sosu.
    Na końcu wrzucić posiekany koperek,masło ugotowane jajka i doprawić do smaku.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zazula1 08 lutego Pycha a u mnie nadal to danie króluje w mojej kuchni,tylko jajka są sadzone:) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń